Перейти к публикации

знайомі принесли черепашку, черепашка після пожару і чадного диму, допоможіть!!!

Кузняк Людмила

Рекомендованные сообщения

• Локация: Україна, Чернівці
  • Опубликовано:

1. Україна, Тернопільська область, 24р
    2.Червоновуха, 
    3. акваріум, об"єму не знаю, прикріплю фото
    4.з обладнання лише фільтр для води
    5.маленькі камінці білі і сині
    6.кімнатна, точно не знаю
    7.сухий корм,  гаммарус
    8.210г , довжина панциря 12 см, очі не відкриває, сильний набряк нижніх повік, симетричний, білі плями на панцирі, апатична, самостійно не їсть, ослаблена. Власниця лікувала її 10 днів, і 3 дні черепашка уже у мене
    9. зверталась до місцевого ветеринара, призначили Продевіт змащувати очі 2р/день, і Тілозомікон 5% 1 р/день на панцир, після того як черепашку дали мені і сказали що покращення загального стану немає, я знову пішла до ветеринара, пояснила ситуацію, черепашку він впізнав, і сказав що з лікуванням наплутали, і тепер я повинна давати Тілозомікон 5% 1р/день перорально, Продевіт на панцир 1р/день і Мазь очна Окситетрациклінова змащувати очі 2р\день.

Будь ласка, допоможіть, я більше ніж впевнена, що лікування не адекватне, підкажіть, що порібно купити з обладнання для неї...

photo5363858865428475516.jpg

photo5363858865428475517.jpg

photo5363858865428475518.jpg

• Консультанты
  • Локация: Москва
  • Опубликовано:

@Кузняк Людмила здравствуйте.

Я попрошу посмотреть тему герпетолога. Всё что Вам назначили в той клинике НЕ выполнять, это всё неправильно.

@Podolnyi посмотрите, пожалуйста.

Вы понимаете русский? я не смогу на украинском написать что нужно изменить в условиях содержания и питании. 

• Локация: Черкассы
  • Опубликовано:
    4 минуты назад, moth сказал:

Я попрошу посмотреть тему герпетолога. Всё что Вам назначили в той клинике НЕ выполнять, это всё неправильно.

@Podolnyi посмотрите, пожалуйста.

Вы понимаете русский? я не смогу на украинском написать что нужно изменить в условиях содержания и питании. 

Могу перевести все, если нужно. 

Собственно, насчет что все неправильно - человек и говорит, что более, чем уверен, что всё то, что назначили в клинике - неадекватно. И просит подсказать, что купить из оборудования для черепахи. 

• Опубликовано:

2 Людмила: радив би попитати герпетолога у зоопарку. В Тернополі зоопарк має бути. Зазвичай там є спеціалісти по рептиліях. Ви розумієте, про що я кажу? Бо перший-ліпший ветеринар з клініки, де нічого, крім кицьок і собак не знають, з черепахи зробить інваліда у кращому випадку. 

Я хоч і не лікар, але точно скажу: з цим ветеринаром, до якого зверталися - не вийде нічого доброго. Лише дебіл міг призначити продевітом мастити очі черепасі. 

29 минут назад, moth сказал:

@Podolnyi

Судя по названию темы, то там черепаха при пожаре еще и надышалась угарным газом. 

• Опубликовано:

ще питання на рахунок УФ лампи і взагалі будь якої лампи, ветеринар сказав, щоб нічого не шукала і не купувала, томущо вона лише нашкодить у даній ситуації, але в той же час порадив виставляти її на пряме сонячне проміння,  я не знаю що робити...

забула написати що, після пожару, власники ставили черепашку на протяг, біля відкритих вікон, впродовж 2х днів

• Опубликовано:

@Stargazer зверталась до ветеринарів у Чернівцях, там лише руками розводять і говорять що з таким не стикались, дали контакти ветеринара з Києва, я звязалась з ним, пояснила ситуацію, вислала фото, однак відповіді так і не отримала...зараз якраз в пошуках герпетолога

• Опубликовано:

Чому він сказав, що УФ-лампа зашкодить? Боїться, що сліпитиме, чи що? 

На сонячне проміння... Кгм... Через скло з його толку ніякого. А якщо відчинити вікно - то зараз це небезпечно, бо погода така, що повітря холодне ще, протягами повітря запросто можна застудити і без того хвору тварину. В цілому, спеціальна УФ-лампа для рептилій не має зашкодити. 

А очі пухлі були і до пожежі ? Чи вже після тих подій набрякли? 

Яка температура води у акваріумі? Можливо, знадобиться підігрівач води акваріумний. 

Зараз треба лампу обігріву, щоб гріла повітря над акваріумом (на крайняк згодиться звичайна лампа розжарювання) і УФ-лампу (в Вашому випадку найпростіший варіант під Е27, тобто під звичайний патрон) для рептилій.  Лампи вкрутити в світильники з "прищепками" (продаються такі світильники часто-густо і в звичайних супермаркетах), "прищепками" їх на бортах акваріуму закріпити. 

Вода у акваріумі має бути, принаймні, 22 градуси по Цельсію. Зауважу, що без нагрівача води у акваріумі температура води буде в середньому на 2 градуси нижчою за кімнатну. 

В Києві є Людмила Харченко, про неї чув гарні відгуки як про герпетолога. 

https://m.facebook.com/Kharchenkovet

• Опубликовано:

@Stargazer УФ лампу не використовувати, томущо цитую "вона обпече черепаху і її подразнені очі"...

після пожежі, як мені сказали, до черепахи дійшли на другий день, вона просто "висіла" на воді висунувши лапи і голову, не рухалась, на наступний день вона упала на дно і сховалась у панцир,у такому вигляді вона була ще добу, вони думали що вона мертва....

спочатку очі були просто червоні, а потім опухли, що було до пожежі я не знаю, вони не сильно звертали увагу на черепаху...

• Опубликовано:

Певно, горе-ветеринар не розуміє, що таке УФ-лампа для рептилій. Не обпече вона черепаху. А якщо правильно встановити, то і очам не має зашкодити. 

• Администраторы
  • Локация: Москва
  • Опубликовано:

@Podolnyi посмотрите тему, пожалуйста.

• Локация: Украина, Днепр
  • Опубликовано:

Доброго дня. Чи відкриває очі, інколи, тварина? Скільки вона у Вас? чи є припухання/нашарування під повіками?
    Вам потрібно купити препарат: кальція глюконат, розчин Рінгера та елеовіт. Останній - ветеринарний препарат.

Треба встановити сталу температуру у воді (біля 25 градусів) та на сущі 30-32 (у ночі, суша не повинні прогріватися, тобто лампу нагріву виключати)

також, потрібна вага черепахи.

• Опубликовано:

@Podolnyi очі не відкриває, черепаха у мене уже 4 дні,
    під повіками є білі нашарування
    вага черепахи 210грам

фото зроблені сьогодні

photo5366110665242160654.jpg

photo5366110665242160655.jpg

• Опубликовано:

@Кузняк Людмила біле нашарування скоріше за всього - гній, его треба видаляти.

Ципрофарм - по 2-3 краплі в оба ока, 3-5 рази на день, курс 10-14 діб.

після того як дістанете із води, протерти повики ватним диском, щоб води не було в зоні очей, та тільки після цього капати і далі 30-40 хвилин чекати на сущі.

елеовіт - вводити підшкірно, по 0,12 мл, 1 раз в 14 діб, курс 3 ін‘єкції

кальція глюконат - вводити підшкірно (стегно), по 0,2 мл, 1 раз в 48 годин, курс 10 ін‘єкцій 

• Опубликовано:

@Podolnyi що робити з розчином Рінгера? чи його уже не потрібно?

• Опубликовано:

@Кузняк Людмила поки що, він не потрібен буде 

• Miladyad закрыл теме

Архивировано

Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших сообщений.

• Создать...